Robert Berghs travblogg

TISDAGEN DEN 27 AUGUSTI 2013

Hur bondig är man??

Sitter i Belgien och tar frukost och håller verkligen att sätta the't i halsen när man läser på Aftonbladets sida att man varnat 5 tränare i Sverige för något medel man köper på internet!!
Läser också, att snacket gått om detta medel på stallbackarna en tid. Jag har aldrig hört detta snack och jag har verkligen varit på varenda bana i sommar.
Enda jag lagt märke till att dom som spelar för mer än "Harry Boy-nivån".. har fällt någon kommentar att hur kunde den komma imål o.s.v. Där har man känt att kanske lite substans att dom tror att någon kör på något eller hur italienarna ska kunna anpassa sig till våra strikta regler.

Men då blir det riktigt skönt att läsa att ST går ut med tydlig info om att det går att spåra detta medel och dom aldrig gett varningar utan kommer oanmäld till stallar om misstanke finns.

Men är det verkligen sant att "alla" pratat om detta medel och jag inte fått höra det??
Kommer vara nyfiken när jag kommer hem och höra om hur utspritt detta rykte var.

Idag ska vi tävla i Waregem med Bradley i storloppet över 2300m med voltstart och Amiral d'Inverne och Utello de Chambre möts i ett lopp över 1800m auto.
Voltstarten i Belgien är inte att leka med...och inte huvudstarten heller sent på eftermiddagen...men Cigarren och flaggan i luften!!
Men har kommit iväg bra tidigare år, och haft framgångar denna dag.
Det är väldigt speciell dag som också gjord till helgdag här, så det går några liter champagne och öl på denna tillställning.....

Nej, nu ska Bonden iväg till rodeobanan och tampas!

Må bäst.
/ Robert Bergh

FREDAGEN DEN 23 AUGUSTI 2013

Tål denna mer?

Det har varit en liten paus från bloggandet men har faktiskt varit utan dator, vi var på en lill semester till Nice och Therese skulle jobba lite men min dator samtidigt som hon drack lite vin!!
Datorn fick sig en riktigt klunk vin men han tålde verkligen lite för bara efter 8-10 min var den livlös..
Men nu har man en ny och bara hoppas den tål mer när den blir bjuden!!

Svante och jag har gjort en dabattartikel i veckan i Sundsvalls Tidning om regeringens nonchalans mot travsportens hårda och höga skatter.
Det är sagt att den ska komma på våran nyhetssida inom kort eller igår..
Tror det är viktigt att vi aktiva som är med i media påtalar och försöker hjälpa till för det är svårt att bara möta politiker i styrelserum. Det måste vara bra att alla får som till exempel i detta fallet veta att alla som spelar på V75 gör så att "kon" fungera så bra, så staten kan dra in så mycket skatt så att dom inte behöver jaga de utländska spelbolagen som plockar hem 5-6 MILJARDER /år till öarna från Sverige.

Det känns ändå bra att ATG's nya vd Skarplöth inte kommer sitta med kepsen i handen utan tittar på alternativa saker för ATG, om det inte blir skattelättnad på spelet.

Vissa vet verkligen vart "båten" ska någonstans och då tänker jag på Johan Lindberg som blivit anställd på ST, vet inte vad han har för post men känslan är väl att ska bygga broar och visst känns det redan intressant med divisions upplägget efter bara 14 dagar på jobbet.

Fortsätt bygga positiva broar Johan!

Mats på LRF ringde nu och han ska var med om 15 minuter på Mittnytt om skatter och travet, detta hade aldrig hänt om inte vi gjort våran debatt inför Sundsvall Open Trot.
Visar hur viktiga de aktiva är med sitt budskap och hjälper ATG/ST med denna fråga.

Appropå Sundsvall Open Trot så vankas det riktigt fina tävlingar i helgen och kanonväder är det också.
Vi har 24 st till start från stallet (2st har blivit strukna)
Vi har intressanta hästar ut i helgen och ska försöka värdera bästa chanserna.

***** Nahar,Beu Mec, Bro Viking, M.T Guti

Sen är det många som kan vinna ändå, så skriver upp dom som skulle förvåna mig om dom vinner.

Ted Blågul
Your Sincerly
Across the Bridge
Tricoloren
Checkin Blågul

Så det blev 19 st som kan vinna med klaff på loppen..har i antal lopp flera stycken och där är det bara positioner som avgör vem som är längst fram från stallet.

NU KÖR VI!!

/ Robert Bergh

MÅNDAGEN DEN 5 AUGUSTI 2013

Rätt om stallet?

Jag har märkt att alla stallar hamnar i ett speciellt omdöme och ser man till sitt eget stall så stämmer väldigt lite om vad folk säger och tror om stallet.

Till att börja får vi höra ofta att vi åker runt och "hämtar" pengar på alla Norrlansbanorna och det måste sägas att det stämmer väldigt dåligt och finns det någon sportchef som kan få fram hur många starter stallet gör på varje bana i Norrland så ska jag redovisa starter och inkörda/bana i Norrland.
Skulle tro att vi tävlar i Boden och Skellefteå 2-3 tävlingsdagar/år Solänget Dannero 4-5 dagar/år men det är inte många starter/år kan jag lova.

Vi är största stallet i Norrland!!

Fel, vi är 4e största stallet, från Gävle och uppåt, okej Jan-Olov Persson har 84 st och vi 86st men går säkert 10st till där i buskarna..
Så 3a till antalet är vi, men Båth och Salmela har 95 st var och dom är väldigt populära unghäst tränare så dom får in 20-30 st nya 1-åringar varje år.
5 augusti har vi NOLL 1-åringar i stallet, så inte direkt het där...

När vi har en bra tävlingdag och det blir bra med segrar så säger alla: Vad bra STALLET går och när det blir noller och galopper då har ROBERT en dålig dag!!

"ALLA" hockyspelare har hästar i vårat stall!
Det är Peter Forsberg och bröderna Sedin eller rättare sagt deras familjer och dom har 6 st hästar i träning TILLSAMMANS så det är ca 8% av stallets hästar.
Stall Blågul och stall Etolie har dubbelt så många i träning t.ex

Något som glädjande stämmer är att vi har väldigt fint och ordning och reda på gården och väldigt bra att träna på.

Nej nu ska inte bloggandet bli så låångt så orkar man ta en till inom kort igen!

Njut av sommaren!

P.S

Varför är det kanonbra år om Båth och Salmela skulle köra in 10 miljoner och dåligt om vi skulle göra det??
Den har jag inget svar på faktiskt men skulle gärna vilja ha det.
/ Robert Bergh