Robert Berghs travblogg

ONSDAGEN DEN 29 AUGUSTI 2012

Varför bara Bergsåker?

Vem eller vilka vill ha denna attityd mot kuskar och tränare som det alltid varit på Bergsåker?
Det finns hur många historier som helst på denna bana där aktiva har varit så upprörda som dom aldrig kommer att bli före eller efter "sin upplevelse"
Jag har väl några till på denna banan... men jag har verkligen fått bita mig i läppen, räkna till typ 2 miljoner, för jag vet att det enda dessa mäniskor vill är att man ska överreagera så det kan bli någon lång avstängning eller åtminstone någon helsida i någon tidning!
Och sen ska man verkligen komma ihåg att man ska inte tro att man är något för då ska man verkligen sättas åt, man får max betrakta sig som en människa...MAX!

Så det som hände med Svanstedt vid stallbacksgrinden har verkligen många andra aktiva verkligen velat gjort, men de ska ju åka in nästa fredag igen så det är bara att räkna och räkna...
Vet att de flesta i samhället redan har dömt Svanstedt för misshandel och det är det som är hela grejen för dom som jobbar på Bergsåker, sen om det inte blir något för hon ramlade bakom grinden... så är det ju givitvis för han hade bra advokater, för misshandlad blev hon säkert...

På lördagen så var inte jag med på invigninen på Bergsåker för ekipagekontrollanten skrek som en gris, ja som en GRIS! Jag och två kuskar till behövde värma klart så vi behövde 70-80 sekunder till för det, för sista loppet V4:4 vart 15-20 min försenat men att man var tvingad att klämma in en värmning på 180 sekunder för V75 häst med allt det nu det innebär för spelare, hästägare, tränare m.m. Då sa jag helt enkelt till att finns inte dessa sekunder till så väljer jag värmningen på hästen!
Hur lång tid tror det ni tar att få till att 10 kuskar, förlåt 9 kuskar att komma upp och iväg på motorcyklarna?
Det tog åtminstone 300 sekunder eller så hade man kunnat värmt en till om vi varit på någon annan bana i Sverige eller i världen..
Men här ska du inte tro du är någon och komma här och värma dina hästar som du vill!!
Så det var bara att gå in i sitt omklädningrum och räkna och räkna..

Kan ta en till grej som hände för några veckor sedan när lärlingen Jimmy H Andersson vart avstängd nästan 4 månader på Bergsåker för han har inte lärt sig räkna än...och det hade verkligen inte jag gjort heller när jag var lärling!!
Han gick upp dit och misshandlade mådomarna med bög ord och ballerina packet, men det gjorde han för dom gav honom först en avstängning för han skulle inte komma upp dit och tro han är en människa med känslor eller liknande, jag vet av egen insikt att dom inte blev rädda för ballerina packetet utan dom log bara och kunde dubbla avstängningen och några helsidor borde det kunna bli....

Detta är bara vardag på Norrland största evenemang, men nu vart det bingo ändå igen, för när Bergh har börjat räkna men Svanstedt tydligen hade slutat efter tio års frånvaro där...

MVH Räknemaskinen!
/ Robert Bergh